LYXHANDIKAPPADE OCH “LYXHANDIKAPPADE”

laidese-handikapp.jpg Ni som säger att ni är ”handikappade” när ni glömt mobiltelefonen i laddaren när ni gick hemifrån en morgon, ni ska fan i mig hitta ett bättre ordval.

Detta gäller förresten även er som bär två, tre storlekar för små byxor och därmed tycker er ha rätt att använda offentlighetens handikapptoaletter.

Har du gåttt runt en hel dag med sidbenan kammad åt fel håll, bara för att prova på något annorlunda, men upplevt det som att allt bara har känts fel? Var realistisk nu – inte heller du har drabbats av något handikapp.

Jag har kommit att förstå att massförvirringen över det här med handikapp måste ha uppstått i samband med att någon dubbelkontrollerande mänskotyp har slagit på ordet i Wikipedia och läst följande:

”de problem som uppkommer för personer med funktionshinder när de vistas i en miljö som inte är tillgänglig”.

Gott så. Otillgänglighet är ett lika stort helvete för alla.

Men för att ordet handikapp ska kunna komma till sin absolut fullaste och renaste betydelse, gäller det också att man är FUNKTIONSHINDRAD.

Annars kan det vara.

Annars är du bara en person i en icke till hundra procent tillfredsställande situation.

Och det är en jävla skillnad.

Det här kan jag säga i sömnen, för jag är handikappad på riktigt.

Om man frågar någon av de övriga i rehabgrupperna på Spinalis Ryggmärgsskadecenter, skulle de säga: ”Handikappad? Hon den där Laide? Bah! Sällan..!”

De saknar helt enkelt respekt för mig.

När vi håller oss i samma lokal, heter det ”vi” och ”hon”.

En snäll kille i rullstol som heter Jocke, brukar le litet undflyende och säga att ”jomen, lite lyxhandikappad är du allt ändå – det ska ingen ta ifrån dig”.

”Lyxhandikappad” – smaka på den.

Jag har för fan INGA FÖTTER.

Eller, jag har visserligen två fötter sammanlagt; närmare bestämt en högerfot och en vänsterfot, men de är obrukbara. De orkar inte stödja upp kroppen.

Så när jag sitter bredvid dig på ett café och du gör stora gester med dina sammetslena händer – som förmodligen aldrig har hållit i en krycka – och upprepade gånger säger: ”Aaargh..! Jag är på riktigt så DJÄVLA HANDIKAPPAD, alltså!” för att du upptäckt att du inte har med dig ditt läppglans, så föraktar jag dig en smula.

Jag föraktar dig till och med ganska så mycket och undrar hur det kan komma sig att jag ens umgås med en så lågt utvecklad individ.

Jag befinner mig då i en ”miljö som inte är tillgänglig”; för DU är inte tillgänglig.

Eftersom jag till viss del är funktionshindrad, fyller det även kvoten för att hela sammanhanget gör mig handikappad.

IDIOTER SOM DU GÖR MIG HANDIKAPPAD – SÅ DRA FÖR FAN ÅT HELVETE!

/Laide


2 Responses to “LYXHANDIKAPPADE OCH “LYXHANDIKAPPADE””

  • Lucifer Says:

    Mm, instämmer. Merdeööö vilka idioter!!! Synd att de aldrig kommer att förstà, de tänker säkert samma sak som jag skriver nu…men inte jag inte, nej jag förstàr…mm

  • Gabbi Says:

    De ar forstands handikappade? Eller forstaendes handikappade? xxx

Leave a Reply